You are hereNETFIT tájékoztató

NETFIT tájékoztató


  •  
  • Sharebar

    By sanita - Posted on 10 január 2024

    Tisztelt Szülő!

    Tájékoztatom, hogy intézményünkben az idei tanévben is sor kerül a tanulók fizikai állapotának felmérésére.

    A Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt (NETFIT®) A NETFIT® a fizikai fittség mérésére és értékelésére tudományos igényességgel kifejlesztett egészségközpontú fittségmérési tesztrendszer. Küldetése, hogy népszerűsítse és tudatosítsa az élethosszig tartó fizikai aktivitás jelentőségét és az egészségtudatos életvezetés értékeit az iskoláskorú diákok, családjaik és a köznevelés szereplői körében. Olyan ismeretátadást, attitűdformálást, készség- és képességfejlesztést szeretne megvalósítani, amelynek segítségével minden tanuló számára lehetőség nyílik az egészséges fizikai fittségi állapot megszerzésére, fenntartására és javítására.

    A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 80. § (9) bekezdése és a szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény 35. § (5) bekezdése szerint az iskola a tanév rendjéről szóló rendeletében meghatározott mérési időszakban tanévenként – a felnőttoktatásban és az 1-4. évfolyamon tanulók kivételével – megszervezi a tanulók fizikai állapotának és edzettségének mérését, vizsgálatát azokon az évfolyamokon, ahol a testnevelés tantárgy tanítása folyik. Az érintett tanuló fizikai állapotának és edzettségének mérését, vizsgálatát a testnevelés tantárgyat tanító pedagógus végzi. Az intézmények a mérést a nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő tanulók esetében 2024. január 9. és 2024. május 10. között szervezik meg. A mérés eredményeit az érintett iskolák 2024. június 21-ig töltik fel a Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt rendszerbe.

    A NETFIT® informatikai rendszere sok egyéb funkciója mellett lehetővé teszi azt is, hogy a szülők tájékozódjanak gyermekük mérési eredményeiről, illetve az azok alapján megállapítható fittségi állapotáról. Szakszerű tanácsokat kapnak gyermekük fizikai fittségének fenntartására, illetve fejlesztésére vonatkozóan, valamint megtekinthetik a különböző szintű statisztikákat, amelyek segítenek összevetni a gyermek mérési eredményeit társaiéval.

    Az informatikai rendszer elérhetőségéről az adatok feltöltését követően, várhatóan 2024 júniusában tájékoztatjuk Önt.

    Békéscsaba, 2024. 01. 10.

    Tisztelettel:

     

    Dr. Malatyinszki Anita

    igazgató

     

    További információ: https://www.netfit.eu/public/pb_about.php